Door wie laat je een bouwtechnische keuring uitvoeren?

Is jouw bod op een woning geaccepteerd? Spannend én leuk! Het is nu tijd voor de volgende stap; het uit laten voeren van een bouwtechnische keuring. Aan de hand van zo’n keuring krijg je een duidelijke indruk van de staat van de woning. Ook krijg je – aan de hand van het rapport – een duidelijke indruk van het onderhoud. Mocht er sprake van achterstallig onderhoud zijn, krijg je ook direct in beeld welke kosten dit met zich mee gaat brengen.

Maar, wie maakt zo’n bouwtechnisch rapport nou voor je? En door wie kun je een bouwtechnische keuring uit laten voeren?

Geen erkend beroep

Het lastige is dat het uitvoeren van een bouwtechnische keuring géén erkend beroep is. Als je geen diploma hebt, kun je gewoon dit werk uitvoeren. Denk je van jezelf dat je heel veel kennis op dit gebied hebt? Dan kun je dus ook voor jezelf – of bijvoorbeeld voor vrienden – een bouwtechnische keuring uit laten voeren.

Kies altijd voor een specialist

Het advies is echter om altijd voor een specialist te kiezen. Een specialist heeft veel verstand van zaken én heeft ook veel ervaring. Met name die ervaring is bijzonder prettig. Zaken die jij op het eerste oog niet waarneemt, wordt door de keurder (dankzij de ervaring) wel direct waargenomen. Dat levert jou veel waardevolle informatie op.

Kies voor iemand uit de buurt

Ook is het aan te raden om voor een specialist uit de buurt te kiezen. Waarom? Omdat de specialist dan precies weet waar hij/zij in welke wijken extra op moet letten. Dit is precies de ervaring waar je naar op zoek bent.

Tot slot nog een handige tip: vraag meerdere offertes op. De prijzen voor de bouwtechnische keuringen kunnen namelijk flink uiteen lopen. Durf in ieder geval te investeren in zo’n keuring; hier heb je op termijn alleen maar profijt van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *